TV – Radio

ΣΚΑΪ ΤV: Ο Ν. Φαραντούρης στους “Αταίριαστους” Γ. Ντσούνο & Χ. Κούτρα, 23.05.2022

Ο καθηγητής Νικόλαος Φαραντούρης φιλοξενούμενος των Αταίριαστων για ελληνο-τουρκικά, ενεργειακά, τιμές πετρελαιοειδών. Η Ελλάδα να διεκδικήσει και να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της. Δεν αρκούν τα χειροκτήματα. Στα ενεργειακά, έχουμε τις υψηλότερες τιμές στην αντλία απ’ όλες τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής. Δεν έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα, όπως συνδυασμός δημοσιονομικών και ρυθμιστικών παρεμβάσεων (φορολόγηση υπερκερδών ενεργειακών εταιρειών με ισόποση μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ) και αυστηρών ελέγχων. Στη Γερμανία με νόμο την περασμένη Παρασκευή μειώθηκε περαιτέρω κατά 0,40 λεπτά το ντίζελ και 0,14 η βενζίνη στο λίτρο.

 

KONTRA Channel: Ο. Ν. Φαραντούρης στην για τις προτάσεις της Ευρ. Επιτροπής για ενέργεια, 18.05.2022

Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Ν. Φαραντούρης στην Αναστασία Γιάμαλη και τον Σπύρο Σουρμελίδη για τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον μηχανισμό που επεξεργαζεται – με έναν χρόνο καθυστέρηση – η Κυβέρνηση για παρέμβαση στην χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

 

ΕΡΤ1: Στην Εκπομπή Συνδέσεις με τον Κώστα Παπαχλιμίτζο και τη Χριστίνα Βίδου, 18.05.2022

Τα δύσκολα είναι μπροστά μας: α) Το υγροποιημένο φυσικό αέριο δεν μπορεί να είναι η λύση στο ενεγειακό κόστος και στην μακροπρόθεση ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού. β) Χρειάζεται διαφορποίηση του ενεργειακού μας μείγματος. γ) Πρέπει να αποσαφηνιστεί η θέση μας για το ρόλο που διεκδικούμε (;) στην Ανατολική Μεσόγειο, ιδίως μετα το γνωστό πρόσφατο έγγραφο του αμερικανικού ΥΠΕΞ που χαρακτηρίζει τον ελληνικών συμφερόντων αγωγό East Med “πεδίο έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο”. δ) Μην περιμένουμε τις Βρυξέλλες να βρουν λύση στα προβλήματα ασφάλειας, ακρίβειας, ενέργειας. Όλες οι χώρες έχουν πάρει γεννεαία δημοσιονομικά και ρυθμιστικά μέτρα. Εμείς ακόμη επεξεργαζόμεαστε το σχέδιο που θα ισχύσει από τον προσεχή Ιούλιο (και βλέπουμε)..

 

KONTRA Channel: O Ν. Φαραντούρης στον Πάνο Παναγιωτόπουλο και την εκπομπή Western, 13.05,2022

O Ν. Φαραντούρης και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Γιώργο Λεχουρίτη για Ακρίβεια και ενεργειακό κόστος.

 

Action 24: Αθηναΐς Νέγκα – Νικόλας Φαραντούρης, συνέντευξη στο  “Καλύτερα Αργά”, 11.05.2022

Η Αθηναΐς Νέγκα συζητά με τον Καθηγητή Νικόλα Φαραντούρη για την ενέργεια, την πολιτική, τη μουσική, το θέατρο, τον έρωτα και τη μεταφυσική, την ποίηση και τον οίνο. Μία αποκαλυπτική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή “Καλύτερα αργά”.

 

ΕΡΤ Σαββατοκύριακο: Ο Ν. Φαραντούρης στους δημοσιογράφους Γιάννη Σκάλκο & Νίνα Κασιμάτη, 07.05.2022

Κόστος ενέργειας και ασφάλεια εφοδιασμού: οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το ενεργειακό κόστος.

 

ΕΡΤ1: Στην εκπομπή Συνδέσεις με τον Κώστα Παπαχλιμίτζο και τη Χριστίνα Βίδου, 06.05.2022

Ακρίβεια και ενεργειακό κόστος – Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Ο Ν. Φαραντούρης για τα μέτρα της Κυβέρνησης για ενεργειακό κόστος.

STAR Channel: O N. Φαραντούρης για τη διαφοροποίηση της προμήθειας αερίου στην Ελλάδα, 05.05.2022

Δηλώσεις του καθηγητή Νικόλα Φαραντούρη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

 

KONTRA CHANNEL: Ο Νικόλαος Φαραντούρης βάζει στο “μικροσκόπιο” το διάγγελμα Μητσοτάκη για την ενεργειακή ακρίβεια, 05.05.2022

Έρχονται πολύ καθυστερημένα, μετά από έναν χρόνο κλιμάκωσης των τιμών, παραμένουν αποσπασματικά και δεν θεραπεύουν τις στρεβλώσεις που με τη σειρά τους πυροδοτούν ή διευκολύνουν τους την αισχροκέρδεια. Η μόνη ρυθμιστική παρέμβαση που εξαγγέλθηκε στην χονδρική, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί πριν τον Ιούλιο 2022 και δεν είναι σαφές ούτε πώς ακριβώς θα εφαρμοσθεί, ούτε τί αποτύπωμα θα έχει στις τιμές της λιανικής, παρότι ο στόχος είναι η «ακύρωση» της ρήτρας αναπροσαρμογής. Ταυτόχρονα όμως με τον τρόπο αυτό η Κυβέρνηση συνομολογεί: α) την καταχρηστικότητα της ρήτρας αναπροσαρμογής όπως εφαρμόζεται από τον Αυγουστο 2021 με ρήτρα οριακής τιμής, β) τα υπερκέρδη τα οποία μέχρι πρόσφατα αρνούνταν – και μάλιστα προτού η ΡΑΕ καταλήξει στα πορίσματά της, γ) την ανάγκη πρόσφορών ρυθμιστικών παρεμβάσεων, κάτι το οποίο ζητάμε απ’ τον Σεπτέμβρη, δ) την λάθος στρατηγική της για αναμονή (πλέον του 10μήνου) από τις Βρυξέλλες για μέτρα που ακόμη – ένα χρόνο μετά – δεν ήρθαν. Τέλος και σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου: το βάρος της όποιας μείωσης πέφτει και πάλι στον φορολογούμενο και το δημόσιο κορβανά, αντί να επιβαρύνει κυρίως τις ενεργειακές εταιρείες. Και αυτή είναι η βασική διαφορά της φιλοσοφίας των μέτρων που εισηγούμαστε εμείς.

 

ANTENNA: Ο Ν. Φαραντούρης στον Γιώργο Παπαδάκη στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, 05.05.2022

Αδιαφανή, υπερβολική και καταχρηστική χαρακτήρισε την ρήτρα αναπροσαρμογής που επεβαλε η ΔΕΗ τον Αύγουστο του 2021 ο Καθηγητής Ευρωπαικού Δικαίου και Δικαίου Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Νικόλας Φαραντούρης μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” με τον Γ. Παπαδάκη. Όπως είπε, θα έπρεπε Κυβέρνηση και Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να είχαν παρέμβει νομοθετικά και ρυθμιστικά όλους αυτούς τους μήνες για την προστασία καταναλωτών και επιχειρήσεων απ’ τις δυσθεώρητες χρεώσεις της ρήτρας.

 

ΣΚΑΪ TV: O Ν. Φαραντούρης στους Αταίριαστους. Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί, οι τιμές του ρεύματος και η ενεργειακή επάρκεια, 04.04.2022

Αδιαφανείς και δυσαναλογες οι χρεώσεις ηλεκτρικού ρεύματος και γι’ αυτό καταχρηστικές. Δεν είναι δυνατόν όλο το βάρος, το επιχειρηματικό ρίσκο και το (προσαυξημένο) κόστος να μετακυλίεται με “καπέλο” στον καταναλωτή. Συνεχίζεται η αισχροκέρδεια και οι καταχρηστικές χρεώσεις.

 

ΕΡΤ1: Ο Ν. Φαραντούρης μιλά στους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά, 04.05.2022

Ο Καθηγητής της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Δίκαιο Ενέργειας και Ανταγωνισμού στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς μιλά στην πρωινή ζώνη ττης ΕΡΤ για τις πληρωμές στη Gazprom, το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας, το ενεργειακό κόστος και την ακρίβεια. Λάθος η διαρκής μετάθεση του ζητήματος της ακρίβειας και της ενεργειακής επάρκειας στις Βρυξέλλες.

 

ΑΡΤ: Στην εκπομπή “Λόγος & Αντίλογος” και τη δημοσιογράφο Ελευθερία Κοσμοπούλου, 04.05.2022

Ο Ν.Φαραντούρης για το ενεργειακό θρίλερ στην Ευρώπη στη σκιά των απειλών της Ρωσίας.

 

CENTER TV: Στον απόηχο της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη, 04.05.2022

Στον απόηχο της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη. Όχι πριν το 2024 η έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του Τερματικού Σταθμού.

Blue Sky TV: O Ν. Φαραντούρης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων μετ ην Λίνα Κλείου, 03.05.2022

Ο Καθηγητής Νικόλαος Φαραντούρης για την ενεργειακή ασφάλεια, το υγροποιημένο φυσικό αέριο και τον επανασχεδιασμό της ενεργειακής πολιτικής.

 

STAR Channel: O Ν. Φαραντούρης για τις υποδομές υγροποιημένου φυσικου αερίου στην Ελλάδα, 03.05.2022

H Ελλάδα διαθέτει πλεονεκτικές υποδομές για τη διαφοροποίηση των πηγών και των οδεύσεων φυσικού αερίου όπως ο τερματικός σταθμός Υγροποιημένου Φυσικού ερίου στη νήσο Ρεβυθούσα στον Σαρωνικό όπου μπορούν να προσεγγίσουν πλοία από όλα τα μέρη του κόσμου. Για την ώρα αυτόν αποτελεί τον μοναδικό τερματικό σταθμό εισαγωγής και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου στη περιοχή και ήδη τροφοδοτεί τη χώρα μας αλλά και τη γειτονική Βουλγαρία σε λίγες μέρες που αναμένεται φορτίο ειδικά για τη βουλγαρική αγορά. Την 1η Ιανουαρίου 2024 αναμένεται και η εμπορική λειτουργία του πλωτού τερματικού σταθμού στην Αλεξανδρούπολη, ο οποίος θα μπορεί επίσης να δέχεται υγροποιημένο φυσικό αέριο είτε για την ελληνική αγορά είτε για τις χώρες της βαλκανικής. Σήμερα η εξάρτηση της χώρας μας από το ρωσικό φυσικό αέριο που εισάγεται στην Ελλάδα με αγωγό είναι στο 40% ποσοστό που αναμένεται να μειωθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, ενώ το επόμενο 20ημερο θα είναι κρίσιμο για τις αποφάσεις που θα ληφθούν αναφορικά με την πληρωμή του αερίου αυτού ή όχι και για το ενδεχόμενο – απευκταίο για την ώρα- διακοπής της ροής.

ΝΕΤ24: Ο Ν. Φαραντούρης στον Βασίλη Ταλαμάγκα και Κώστα Αργυρό, 03.05.2022

Υποδομές ενέργειας και ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού. Πότε ξεκινά η εμπορική λειτουργία του FSRU στην Αλεξανδρούπολη;

 

CRETA TV: Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με την Μίρκα Οικονομοπούλου, 03.05.2022

Ακρίβεια, ενεργειακό κόστος, ενεργειακή πολιτική και τα μέτρα για την ανασχεση της ακρίβειας. Συνέντευξη στο CRETA TV.

 

Zougla.gr: O γρίφος με τα ρούβλια και η αγορά φυσικού αερίου, 29.04.2022

Μπορεί να υπάρξει νομικά “έξυπνος” τρόπος να μη διακοπεί το ρωσικό αέριο. Η διακοπή παροχής δεν θα είναι εύκολα διαχειρίσιμη επί μακρόν. Η κοινωνία ήδη στραγγαλίζεται από το υπερβολικό ενεργειακό κόστος. Σύντομα θα υπάρξει και πρόβλημα επάρκειας.

 

ECONOMIA: Μισή ώρα στην economia με τον Νικόλαο Φαραντούρη, 29.04.2022

Για τους όρους του ενεργειακού μετασχηματισμού στη χώρα μας, την πράσινη μετάβαση, τις «πληρωμές σε ρούβλια» , την απάντηση της Ευρώπης στις κινήσεις Πούτιν και τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας, συζητούν με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς Νικόλαο Φαραντουρη ο Αντώνης Παπαγιαννιδης και ο Κώστας Μπλιάτκας , στο πλαίσιο της σειράς των διαδικτυακών εκπομπών «Μισή ώρα στην economia”.
Ο ίδιος εκτιμά ότι «επί πολλά χρόνια θα ζούμε τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία».

 

ΡΙΚ: O Nικόλαος Φαραντούρης στην εκπομπή “Προκλησεις” με τον Δημ. Κημήτρη, 28.04.2022

O Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δίκαίου και Δικαίου της Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Nικόλαος Φαραντούρης μιλά στην τηλεοπτική εκπομπή “Προκλησεις” του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου με τον Δημ. Κημήτρη, για την Ρωσική εισβολή, την ενεργειακή κρίση, τις συμβατικές σχέσεις των ευρωπαϊκών εταιρειών με τη ρωσική Gazprom και τις δυνατότητες απεξέρτησης της Ευρώπης απ’ το ρωσικό αέριο. Μαζι του ο Καθηγητής κ. Τσακωνας απ’ το Πανεπιστήμιο Αιγάιου και ο Αναπλ. καθηγητής κ. Σέρμπος από το ΔΠΘ.

 

ΕΡΤ1: Ο Ν. Φαραντούρης και Χ. Δούκας στην εκπομπή “Συνδέσεις”, 28.04.2022

Στην εκπομπή “Συνδέσεις” και στους δημοσιογράφους Κ. Παπαχλιμίτζο και Χ. Βίδου για τον μηχανισμό πληρωμής στη Gazprom.

 

FLASH TV: Ο καθηγητής ενέργειας Νικόλαος Φαραντούρης για φυσικό αέριο και ενεργειακή κρίση, 28.04.2022

Ποια η θέση της Ευρωπαικής Ένωση σχετικά με τις πληρωμές φυσικού αερίου από τις ευρωπαϊκές εταιρείες στην ρωσική Gazprom;

 

STAR CHANEL: Ο N. Φαραντούρης για την εξάρτηση της ΕΕ απ’ το ρώσικο φυσικό αέριο, 29.04.2022S

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα για το βαθμό εξάρτησης των κρατών μελών της ΕΕ απ’ το ρωσικό φυσικό αέριο.

 

ΣΚΑΪ ΤV: O Ν. Φαραντούρης στους “Αταίριαστους” για εξαγγελίες για υδρογονάνθρακες, 13.04.2022

Ήδη πριν από μερικούς μήνες με τις τιμές υδοργονανθράκων ψηλά, οι διεθνείς εταιρείες ενέργειας αποχώρησαν από τις παραχωρηθείσες περιοχές. Εάν δεν υπάρχει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον δεν μπορούμε να μιλάμε σοβαρά και για πρόγραμμα ερευνών και εξορύξεων. Το ενεργειακό μας μέλλον δεν είναι στους υδρογονάνθρακες.

 

Parapolitika FM: o N. Φαραντούρης στους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, 13.04.2022

Χρειάζεται άλλο παραγωγικό μοντέλο και ενεργειακό μείγμα η χώρα. Οι υδρογονάνθρακες αποτελούν επιλογή του παρελθόντος. Όχι λιγότερο από μία 10ετία η ενδεχόμενη αξιοποίηση ενδεχόμενων κοιτασμάτων. Οι διεθνείς εταιρείες εγκαταλείπουν τη χώρα διότι δεν βρίσκουν ισχυρό επενδυτικό κίνητρο.

 

NET24 & RISE TV: Ο ν. Φαραντούρης καλεσμένος των Β. Ταλαμάγκα, Α. Ραβανού και Κ. Αργυρού, 12.04.2022

Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για επανέναρξη του προγράμματος έρευνας υδοργονανθράκων στη χώρα δεν μπορούν να αποτελούν απάντηση στο ενεργειακό πρόβλημα τη χώρας σήμερα, ούτε στην ακρίβεια και την ασφάλεια εφοδιασμού. Τουλάχιστον μία 10ετία παό τώρα και με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον από διεθνείς ενεργειακούς παίκτες.

 

ΕΡΤ1: Ο Ν. Φαραντούρης καλεσμένος των Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά, 11.04.2022

Εμπροσθεν σημαντικών διλημμάτων οι ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες για τον μηχανισμό πληρωμών του φυσικού αερίου μετά το “διάταγμα Πούτιν”. Μην αναμένουμε πολλά απ’ τις Βρυξέλλες στο θέμα της ακρίβειας και του ενεργειακού κόστους. “Κάθε κράτος μέλος να οχυρωθεί στο εσωτερικό του”, το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

ΣΚΑΪ TV: Ν. Φαραντούρης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων: 400% πάνω οι τιμές ηλεκτρισμού, 03.04.2022

Σχεδόν 400% πάνω σε σχέση με πέρυσι διαμορφώνονται οι τιμές χονδρικής ηλεκτρισμού στην Ελλάδα σήμερα σύμφωνα με τον καθηγητή δικαίου της ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Νικόλαο Φαραντούρη. Απαιτείται ρυθμιστική παρέμβαση και αυστηρή εφαρμογή των κανόνων ανταγωνισμού και των κανόνων προστασίας του καταναλωτή.

 

IONIAN TV: Στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Νατάσσα Πατρινού, 05.04.2022

Η ενεργειακή κρίση και οι οικονομικές επιπτώσεις για την Ελλάδα και την ΕΕ.

 

ΣΚΑΪ ΤV: Στην εκπομπή “Αταίριαστοι” με τον Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντζούνο, 04.04.2022 

Φυσικό αέριο από Ρωσία: απόφαση των εταιρειών αν θα συμμετάσχουν στον “μηχανισμό Πούτιν”. Τα Κράτη Μέλη της ΕΕ οχυρώνονται πρώτα στο εσωτερικό και κατόπιν αναζητούν χείρα βοηθείας από τις Βρυξέλλες. Αδυναμία των χωρών της ΕΕ συμφωνίας σε μία πραγματικά κοινή ενεργειακή. Οι λιγνιτικές μονάδες δεν μπορούν να επαναλειτουργήσουν από τη μια μέρα στην άλλη χωρίς προεργασία. Πρόβλημα ότι τρία χρόνια τώρα δεν έχουν προχωρήσει σε “αποκαλύψεις” πεδίων.

 

REAL FM: Στην εκπομπή των Μ. Νιφλή – Α. Παυλόπουλου γαι το διάταγμα Πούτινγια πηρωμές φυσικού αερίου, 04.03.2022

Το διάγμα Πούτιν δεν ζητά πηρωμή σε ρούβλια αλλά προβλέπει ένα “μηχανισμό” αλλαγής του νομίσματος της σύμβασης σε ροουβία μέσω της τράπεζας του ρωσικόυ κολοσσού φυσικού αερίου Gazprombank.

 

ΣΚΑΪ ΤV: Έκτακτη εκπομπή μετά το διάταγμα Πούτιν για πληρωμή φυσικού αερίου με τον Νίκο Στραβελάκη και τον Πάυλο Τσίμα, 03.04.2022

Φυσικό αέριο από Ρωσία: Πολιτική ή εμπορική απόφαση; Εμπορικές αλλά και πολιτικές σταθμίσεις θα κρίνουν τη συνέχιση της παροχής. Εταιρείες και όχι κράτη οι αντισυμβαλλόμενοι της Gazprom. Οι μέτοχοι των εταιρειών θα αποφασίσουν.

 

 

Αlpha 98,9 FM: Συνέντευξη στον Βαγγέλη Γιακουμή, 02.04.2022

Για την ακρίβεια απαιτείται άμεση κρατική παρέμβαση κι όχι μετάθεση τυ προβλήματος και της λύσης στις Βρυξέλλες.

 

Flash 99.4 Θεσσαλονίκη: Στην Εκπομπή Blender Στον Λάζαρο Θεοδωρακίδη, 01.04.2022

Πώς λειτουργεί ο “μηχανισμός Πούτιν” για την πληρωμή του φυσικού αερίου στην Gazprom σε νέα και υφιστάμενα συμβόλαια προμήθειας φυσικού αερίου.

 

LIFO Podcast: O Γιάννης Πανατζόπουλος μιλά με τον Νικόλα Φαραντούρη για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και τις συνέπειες της επόμενης μέρας, 30.03.2022

«Οι συνέπειες του πολέμου θα μας συνοδεύουν για πολλά χρόνια»

Ο καθηγητής Νικόλαος Φαραντούρης εξηγεί τα όρια και τις δυνατότητες της ΕΕ στον τομέα της ενργειακής πολιτικής και επισημάινει την ολιγωρία έγκαιρης λήψης μέτρων στη χώρα μας.

 

ΟΝΕ ΤV: O N. Φαραντούρης στο δελτίο ειδήσεων με την Μάιρα Μπάρμπα, 28.03.2022

Οι εξελίξεις στο πρόσφατο Συμβούλιο Κορυφής της 25ης Μαρατίου 2022 για ενεργειακές δράσεις και μέτρα και τα επόμενα βήματα. Διαχασμένη και ανέτοιμη η ΕΕ να λάβει γενναία μέτρα στον ενεργειακό τομέα.

 

Radio Θασσαλονίκη: Πόσο εξαρτημένοι είμαστε από το φυσικό αέριο;, 28.03.2022

Το πρόβλημα με τη επαναλειτουγία των λιγνιτικών μονάδων είναι ότι δεν υπάρχει πρώτη ύλη, για να παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια. Δεν μπορούν να επαναλειτουργήσουν από τη μια μέρα στην άλλη, πρέπει να έχει υπάρξει μια προεργασία.

 

ΣΚΑΪ: Ν. Φαραντούρης & Γ. Μανιάτης για εξορύξεις και αποθήκευση φυσικού αερίου, 27.03.2022

O N. Φαραντούρης στο Κεντρικό Δελτίο του ΣΚΑΪ: Η Ελλάδα δεν διαθέτει ακόμη λειτουργική υπόγεια αποθήκη στον Πρίνο για το φυσικό αέριο. Θα πρέπει να συνεργαστεί μέ άλλες χώρες.

 

ERT News: Συνέντευξη σε απευθείας σύνδεση απ’ τα διυλιστήρια Ασπροπύργου 27.03.2022

Σε απευθείας σύνδεση απ’ τα διυλιστήρια Ασπροπύργου, μιλάει για την ενεργειακή εξάρτηση απ’ τη Ρωσία, το ρόλο του φυσικού αερίου, τον Ρωσο-ουκρανικό Πόλεμο, την πυρινική ενέργεια και το ενεργειακό κόστος.

 

BLUE SKY: Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με την Λίνα Κείτου, Ανδριάννα Ζαρακέλη και Ελένη Καλογεροπούλου, 23.03.2022

Μην περιμένουμε πολλά από το επικείμενο Συμβούλιο Κορυφής για το ενεργειακό κόστος. Χρειάζονται μέτρα στο εσωτερικό. Ζητούμε να διερευνηθούν οι καταγγελίες εδώ και ένα χρόνο για στρεβλώσεις και νόθευση του ανταγωνισμού.

 

KONTRA CHANNEL: Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη “Πως προκύπτουν οι υψηλότερες τιμές χονδρικής Η/Ε στην Ελλάδα”, 21.03.2022
Γιατί δεν προχωρά επιτέλους η Κυβέρνηση σε φορολόγηση στα υπερκέρδη ενεργειακών εταιρειών στην οποία έχουν προχωρήσει άλλες χώρες της ΕΕ; Εκ του πονηρού η μόνιμη προσπάθεια μετάθεσης του προβλήματος σε Βρυξέλλες

 

NET24 & Rise TV: Συνέντευξη στον Κώστα Αργυρό και τον Βασίλη Ταλαμάγκα, 21.03.2022
Τι μέτρα πρέπει να ληφθούν σήμερα σε εθνικό επίπεδο, τί δεν έχει γίνει σωστά αυτούς τους μήνες και τί δυνατότητες έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση;

 

KONTRA CHANNEL: Kontra 24 με την Αναστασία Γιάμαλη, 21.03.2022
Άμεση έκτακτη φορολόγηση του υπερκέρδους των ενεργειακών εταιρειών και διατίμηση στη ρήτρα αναπροσαρμογής. Εκ του πονηρού όλες οι προσθάθεις μετάθεσης του προβλήματος στις Βρυξέλλες.

 

98,9 AlphaRadio: Πληθωρισμός και τιμές ενέργειας. Συνέντευξη στον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο 16.02.2022ω

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις τις ΡΑΕ αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε στις υψηλότερες θέσεις στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη. Υπάρχει ολιγωρία στη λήψη μέτρων και στον έλεγχο της αγοράς.

 

ΣΚΑΙ 100,3: Συνέντευξη στον Βασίλη Κουφόλουλο, 16.03.2022
Αδικαιολόγητη αδράνεια στη λήψη μέτρων. Αλλες χώρες έχουν προχωρήσει εδώ και μήνες. Η κυβέρνηση να προχωρήσει σε έκτακτη φορολόγηση των ουρανοκατέβατων κερδών των ενεργειακώ επιχειρήσεων.

 

ONE TV: O N. Φαραντούρης στο Κεντρικό Δελτίο με τη Στέλλα Στυλιανού, 15.03.2022

Η πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία με το βλέμμα στραμμένο στις ειρηνευτικές συνομιλίες. Μιλάει ο Νικόλαος Φαραντούρης, Καθηγητής της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

 

Planet Web Radio: “Ενεργειακή μετάβαση με ενεργειακή φτώχεια είναι ασύμβατες”, 15.03.2022 

Ο ενεργειακός σχεδιασμός δεν πρέπει να γίνεται με όρους τριετίας αλλά τριακονταετίας τουλάχιστον. Είμαι υπέρ ενός σοβαρού και μακροπρόθεσμου ενεργειακού σχεδιασμού. Μέχρι στιγμής δυστυχώς δεν έχουμε δει να υλοποιούνται ούτε υποδομές, ούτε προεργασίες για την επόμενη μέρα της απολιγνιτοποίησης για μια ομαλή μετάβαση χωρίς κοινωνικούς κραδασμούς.

 

ACTION24: Εκπομπή “αντιθέσεις με τον Δημήτρη Τάκη” για Ουκρανία και ενέργεια, 14.03.2022

Σημαντικότερη η ανάγκη διαφοροποίησης του ενεργειακού μας μίγματος σε σχέση με διαφοροποίηση οδεύσεων και πηγών φυσικού αερίου. Ο σχεδιασμός της ενεργειακής πολιτικής πρέπει να γίνεται με μακροχρόνιο ορίζοντα κι όχι για την επόμενη 3ετία. Καμία δικαιολογία για τις υψηλότερες τιμές ενέργειας στην Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπές χώρες της ΕΕ.

https://www.youtube.com/watch?v=2olmqrFagDM

 

OPEN TV: Στην εκπομπή “Συμβαίνει τωρα” με τη Φαίη Μαυραγάνη, 13.03.2022

Διεθνείς κυρώσεις για παράνομη εισβολή στην Ουκρανια, πάντα με αναφορά και στην παράνομη εισβολή και κατοχή της Κύπρου. Ενέργεια & ακρίβεια: καμία δικαιολογία για τις ακριβότερες τιμές σε πετρελαιοειδή, φυσικό αέριο, ηλεκτρισμό.

 

 

ΟΝΕ ΤV: O N. Φαραντούρης στο ONE WORLD με την Ιουλία Βελισσαράτου, 11.03.2022

Ενεργειακή κρίση, ενεργειακό κόστος, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και πόλεμος στην Ουκρανία. Ο Καθηγητής της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Νικόλαος Φαραντούρης συνομιλεί με την Ιουλία Βελισσαράτου.

 

ΝΕΤ24 και RISE TV: Συνέντευξη στον Βασίλη Ταλαμάγκα και Άρη Ραβανό για ακρίβεια, ενεργειακό κόστος και Ουκρανία, 09.03.2022

Απαιτούνται άμεσα μέτρα συγκράτησης των τιμών. Σπαταλήσαμε πολύτιμο δημοσιονομικό χώρο το προηγούμενο διάστημα. Αναβαθμισμένος ο ρόλος της Τουρκίας ως διαμεσολαβήτριας Ρωσίας-Ουκρανίας

 

Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 : “Καθόλου εύκολη υπόθεση η διακοπή ενεργειακών ροών ανάμεσα σε ΕΕ και Ρωσία’, Συνέντευξη στην Ευαγγελία Μπαλτατζή, 08.03.2022

Η Ευρώπη είναι αρκετά εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο και από την άλλη η Ρωσία έχει έναν αξιόπιστο εμπορικό εταίρο, από τον οποίον μπορεί να περιμένει έγκαιρη και αξιόπιστη πληρωμή, σε σκληρό νόμισμα. «Δεν ξέρω ποιος πρέπει να φοβάται περισσότερο και ποιος πρέπει να ανησυχεί περισσότερο, η Ρωσία ή οι επιμέρους αγορές των κρατών – μελών της ΕΕ;».

OPEN TV: Συζήτηση με τους Χρήστο Τσιγουρή, Αλεξία Τασούλη και Μιχάλη Ιγνατίου, 07.03.2022

Η αναστάτωση στις αγορές θα συνεχιστεί και μετά τη λήξη των εχθροπραξιών. Απαιτείται επανασχεδιασμός της ενεργειακής πολιτικής. Δυστυχώς στην Ελλάδα παρατηρούνται πολλές άλλες στρεβλώσεις και ατέλειες στην αγορά. Η ΔΕΗ μπορεί και επιβάλλεται να παίξει το ρόλο του οδηγού της καταναλωτικής συμπεριφοράς.

 

OPEN TV: “Χρειάζεται επανασχεδιασμός της ενεργειακής μας πολιτικής”. Παρέμβαση στον Χρήστο Τσιγουρή για Ουκρανικό, ενέργεια και ακρίβεια, 05.03.2022

Μη βιώσιμες οι τιμές ηλεκτρισμού, πετρελαίου και φυσικού αερίου σήμερα. Καμία εξομάλυνση σύντομα. Ακούγονται πολλές ανακρίβειες σχετικά με τις αιτίες του κόστους ενέργειας. Δεν το πυροδότησε ο πόλεμος. Υπήρξαν έγκαιρες προειδοποιήσεις ήδη απ’ τον Σεπτέμβρη για το ράλυ τιμών και την ανάγκη λήψης μέτρων. Επιτέλους να αναζητηθούν και να αναδειχθούν οι αιτίες (και οι ευθύνες) που μας καθιστούν ακριβότερη χώρα χονδρεμπορικής ηλεκτρικού ρεύματος στην ΕΕ.

 

TV & RADIO KOSMOS 93,8: Ν. Φαραντούρης (ΜΕΡΟΣ Α’), 04.03.2022

Συζήτηση με τον Γ. Καντή στην “Τρίτη Σελίδα” για εξελίξεις στην Ουκρανία, Ελληνο-τουρκικά και ενέργεια.

TV & RADIO KOSMOS 93,8: Ν. Φαραντούρης (ΜΕΡΟΣ Β’), 11.03.2022

Συζήτηση με τον Γ. Καντή στην “Τρίτη Σελίδα” για εξελίξεις στην Ουκρανία, Ελληνο-τουρκικά και ενέργεια.

 

KONTRA 24 TV:  Στο στούντιο με την Αναστασία Γιάμαλη: Εκτίναξη του Φυσικού Αερίου – Φόβοι για αυξήσεις στην Ενεργεία, 04.03.2022  

Ολιγωρία στη λήψη μέτρων και ρυθμιστικές παρεμβασεις στην αγορά. Θέμα προτεραιοτήτων ο δημοσιονομικός χώρος. Απαιτούνται γενναία βήματα για την ανακούφιση κοινωνίας και επιχειρήσεων.

 

Flash 99.4 Θεσσαλονίκη: Συνέντευξη στον Λάζαρο Θεοδωρακίδη για ενεργειακό κόστος, 04.03.2022

Πρωταθλητές στις τιμές ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ρωσία δεν έχει συμφέρον να διακόψει τη παροχή ενέργαιας στην Ευρωπη.

 

OPEN TV: Στην “Εκτακτη Επικαιρότητα” για ενέργεια, ακρίβεια και γεωπολιτικές εξελίξεις, 02.03.2022

Πτώση τιμών ηλεκτρικού ρεύματος με την είσοδο των λιγνιτικών στο σύστημα. Η αποδοχή διαμεσολάβησης από Ρωσία-Ουκρανία, ανεξαρτήτως της επιτυχίας, συνιστά αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας. Σοβαρή εξέλιξη η μετάβαση Ισραηλινού Πρωθυπουργού στην Τουρκία. Εξωτερική πολιτική Τουρκίας: Ακολουθεί λογική “μέρος της λύσης κι όχι μέρος της κρίσης”. Συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη μόνο με κόκκινες γραμμές και συγκεκριμένη ατζέντα για υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ και προσφυγή σε Χάγη.

 

ALPHA RADIO 98,9: Συνέντευξη στον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο για ενεργειακό κόστος, 02.03.2022 

Αλληλεξάρτηση ΕΕ- Ρωσίας στο φυσικό αέριο Οι οικονομικές κυρώσεις εξαιρούν μέχρισ στιγμής την ενέργεια.

 

BLUE SKY TV: O Ν. Φαραντούρης στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” για Ουκρανικό και ενέργεια, 02.03.2022

Κλιμάκωση ακρίβειας και πληθωρισμού εδώ και μήνες με την Ελλάδα πρωταθλήτρια στο ενεργειακό κόστος.

 

Στο Κόκκινο 105,5: Συνέντευξη στην Βούλα Κεχαγιά, 02.03.2022

Ανακρίβειες όσα λέχθηκαν από τον Πρωθυπουργό για το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνιτικές μονάδες συγκριτικά με τις μονάδες φυσικού αερίου.

 

ΟΝΕ ΤV: Ο Ν. Φαραντουρης στο Δελτίο Ειδήσεων με τη Μάιρα Μπάρμπα για Ουκρανικό, 01.03.2022

Η Ελλάδα διαθέτει υποδομές για διαφοροποιημένες οδεύσεις ενέργειας στην προμήθεια φυσικού αερίου. Το πρόβλημα είναι το κόστος προμήθειας.

 

 

OPEN TV: Συνέντευξη στη Φαίη Μαυραγάνη για τη Ρωσο-ουκρανική πολεμική σύρραξη, 26.02.2022

Απαιτούνται άμεσα μέτρα στο εσωτερικό (δημοσιονομικά και ρυθμιστικά) και μεγαλύτερη ενίσχυση των εισοδημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν ήδη καθυστερήσει. Ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού και ενεργειακή φτώχια είναι έννοιες ασύμβατες.

 

ΕΡΤ Σαββατοκύριακο: Ο πόλεμος στην Ουκρανία, 26.02.2022

Το πρόβλημα δεν είναι για την ώρα η επάρκεια εφοδιασμού αλλά οι ακριβές τιμές τιμές φυσικου αερίου.

 

ΑΡΤ ΤV Δελτιό Ειδήσεων : H ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης, 26.02.2022

Ευάλωτη και εξαρτημένη η Ευρώπη από το ρώσικο φυσικό αέριο.  Σήμερα έχουμε αποκλιμάωση άυριο μπορεί να έχουμ νέα άνοδο των τιμών.

 

REAL FM:  Συνέντευξη στους δημοσιογράφους Σεραφείμ Κοτρώτσο & Πάνο Αμυρά, 25.02.2022

Οι ροές φυσικού αερίου από την Ουκρανία συνεχίζονται κανονικά αλλά αυτό δεν αναμένεται να οδηγήσει σε σύντομη αποκλιμάκωση των τιμών ενέργειας στην Ελλάδα αφού οι υψηλές τιμές είναι προϊόν και άλλων παραγόντων.

 

NEWSBOMB TV: Τι φέρνει για όλους μας ο πόλεμος στην Ουκρανία, 25.02.2022

Συζήτηση με την Αμαλία Κάνζτου στο Newsbomb TV για τις εξελίξεις στο Ρωσο-ουκρανικό, την απουσία της ΕΕ και την ενεργειακή κρίση.

 

Στο Κόκκινο 105,5: “Το πρόβλημά δεν είναι η επάρκεια φυσικού αερίου αλλά είναι το υπέρογκο κόστος προμήθειας”, 25.02.2022

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε δημοσιεύματα περί δήθεν επιφυλάξεών της για μειώσεις ειδικού φόρου κατανάλωσης και ΦΠΑ στην Ελλάδα.

 

KONTRA CHANNEL: Γιατί πληρώνουμε 30% ακριβότερα απ’ τη Βουλγαρία το ρώσικο φυσικό αέριο, 24.02.2022

Γιατί καταλήξαμε να πληρώνουμε 30% ακριβότερα απ’ την Βουλγαρία το ρωσικό φυσικό αέριο, παρά τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις ΔΕΠΑ-Gazprom και το ατελέσφορο ταξίδι του έλληνα Πρωθυπουργού στην Ρωσία το Δεκέμβρη 2021. Οι Βούλγαροι πέτυχαν καλύτερη αναλογία χρηματιστηριακών κόμβων/αργού πετρελαίου στην φόρμουλα της τιμής.

 

KONTRA CHANNEL: Κανένας εφησυχασμός. Μόλις 10 μέρες τα αποθέματα Φυσικού Αερίου της Ελλάδας, 22.02.2022

Συνέντευξη για τις Ρωσο-ουκρανικές εξελίξεις, το ρόλο της Ρωσίας στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, τις τιμές ενέργειας και την ακρίβεια, την Κυβερνητική ολιγωρία στην έγκαιρη λήψη μέτρων και τους κινδύνους από την κλιμάκωση της Ρωσο-ουκρανικής έντασης.

 

IONIAN TV:  Συνέντευξη στα European Steps για Ουκρανία & ενεργειακή ασφάλεια, 22.02.2022

Δεν αναμένεται σύντομα αποκλιμάκωση των τιμών ενέργειας στην Ελλάδα παρά την απρόσκοπτη ροή φυσικού αερίου στις χώρες της Ευρώπης και στη χώρα μας.Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι τόσο η ενεργειακή επάρκεια όσο το κόστος προμήθειας και η ακρίβεια. Απούσα η ΕΕ από τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο απέτυχε να αποτρέψει έναν πόλεμο και σήμερα πραμένει διχασμένη ως προς τα επόμενα βήματα. Οι κυρώσεις μέχρι σήμερα δεν αφορούν την ενέργεια από τη Ρωσία. Διαψέυδουν οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την υποβολή οποιουδήποτε αιτήματος εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης για ενίσχυση εισοδημάτων και μειώσεις ΦΠΑ και ΕΦΚ.

 

ONE TV: Δελτίο Ειδήσεων για Ρωσο-ουκρανική κρίση, 17.02.2022

Κανένας εφησυχασμός, καμία ολιγωρία με άλλοθι τη διεθνή κρίση. Επιβάλλεται πιο ενεργός ρόλος της ΕΕ στο θέατρο των εξελίξεων στην Ευρώπη.

 

ALPHA RADIO 989: Συνέντευξη στον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο, 16.02.2022

Συζήτηση για την εκτόξευση τιμών, την ακρίβεια και την ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού

 

Στο Κόκκινο 105,5: Η Ελλάδα έχει το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη – Αγοράζει το ρωσικό αέριο 30% ακριβότερα από την Βουλγαρία, 16.02.2022

Δεν μπορείς να έχεις ενεργειακή ασφάλεια με ενεργειακή φτώχεια – Δεν μπορείς να έχεις ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού χωρίς διορατική διαπραγμάτευση.

 

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM: Συνέντευξη στον Θανάση Λάλα για ενεργειακή κρίση και Ρωσο-ουκρανική ένταση, 16.02.2022 

Τι συμβαίνει με τις τιμές, την ενεργειακή ασφάλεια και τη κλιμακούμενη ένταση στο Ρωσο-ουκρανικό.

 

ΣΚΑΙ TV & RADIO 100.3: Συνέντευξη για Ρωσο-ουκρανικό και Ενέργεια, 14.02.2022

Η κλιμάκωση της έντασης εγκυμονεί περαιτέρω κινδύνους για τον πληθωρισμό, το ενεργειακό κόστος και την ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού, αλλα δεν μπορεί να δίνει άλλοθι για δικές μας ολιγωριες στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

 

ALPHA FM 989: Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Φίλιππο Φιλιππακόπουλο και την εκπομπή “Καθαρές Κουβέντες” για το ενεργειακό κόστος και την ακρίβεια, 10.02.2022.

Αποσπασματικά μέτρα και μειωμένης έντασης σήμερα σε σχέση με τον Δεκέμβριο – Ιανουάριο. Απαιτέιται ενίσχυση του εισοδήματος και άλλα δημοσιονομικά μέτρα. Θέμα προτεραιοτήτων τα ελλιπή μέτρα της Κυβέρνησης.

 

REAL FM: Συνέντευξη στους δημοσιογράφους Δ. Μιχαλέλη & Α. Κάντζου, 05.02.2022.

Όχι μόνο διεθνή τα αίτια της ακρίβειας στη χώρα μας. Έλλειψη διορατικότητας, λανθασμένες εμπορικές διαπραγματεύσεις και ελλειπή δημοσιονομικά, ρυθμιστικά και ελεγκτικά μέτρα οδηγούν σε αδιέξοδο καταναλωτές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

 

REAL FM: «Tο υψηλό ενεργειακό κόστος δεν οφείλεται μόνο σε διεθνείς συνθήκες αλλά και σε εσωτερικές αστοχίες», 22.01.2022

Για τις αιτίες της ακρίβειας, του υψηλού ενεργειακού κόστους, την απολιγνιτοποίηση και τις τιμές φυσικού αερίου: σήμερα πληρώνουμε το ρωσικό φυσικό αέριο 30% περισσότερο από ό,τι η Βουλγαρία.

 

IΟΝΙΑΝ TV: «Οι ΗΠΑ αποσύρουν την στήριξη τους στον αγωγό EAST MED», 18.01.2022

Αιφνιδιαστική άρση της αμερικανικής υποστήριξης δείχνει ασύγγνωστη έλλειψη διορατικότητας δύο μόλις μήνες μετά την ελληνο-αμερικανική αμυντική συμφωνία.

 

Στο Κόκκινο: Συνέντευξη για υδρογονάνθρακες και Ενεργειακή Μετάβαση, 17.01.2022

Οι ΗΠΑ αίρουν την στήριξή τους στον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου East Med.

 

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Συνέντευξη «Tι σημαίνει η αποστασιοποίηση της αμερικανικής κυβέρνησης από τον αγωγό East Med», 15.01.2022

Οδυνηρός «αιφνιδιασμός» η άρση στήριξης των ΗΠΑ και μάλιστα άνευ ανταλλαγμάτων. Ζητείται διορατικής ενεργειακή και εξωτερική πολιτική.

 

KONTRA24 CHANNEL: Συνέντευξη για East Med, 14.01.2022

Τι σηματοδοτεί η ακύρωση του EastMed για την ανατολική Μεσόγειο;

www.youtube.com/watch?v=9mqCwt6tNtY

 

VORIA: Συνέντευξη 11.01.2022 «Στην Ελλάδα οι υψηλότερες τιμές στην ΕΕ. Ανάγκη μέτρων», 11.01.2022

Μέχρι την άνοιξη θα βλέπουμε σίγουρα αυξημένες τιμές στους λογαριασμούς φυσικού αερίου και το φαινόμενο της ενεργειακής κρίσης δεν είναι προσωρινό.

 

ΕΡΤ TV Σαββατοκύριακο: «Ακρίβεια – Ενεργειακό Κόστος – East Med», 08.01.2022

Τί είναι αυτό που προκαλεί τις αυξήσεις στις τιμές της Ενέργειας και πόσο θα διαρκέσει;

 

STAR – LEADERS: Συνέντευξη «Ενεργειακές ανακατατάξεις σε Ευρώπη και Αν. Μεσόγειο», 22.11.2021

Η Γεωπολιτική της ενέργειας στη διεθνή σκακιέρα.

 

ΙΟΝΙΑΝ ΤV Εκπομπή European Steps: «Το κόστος ενέργειας και οι εναλλακτικές», 18.11.2021

Τι σηματοδοτεί το υψηλό κόστος ενέργειας, τί συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, τί ισχύει στην Ελλάδα;

 

ΚΟΝΤΡΑ 24 CHAΝNEL: Φάκελος Ακρίβεια – Ενεργειακό Κόστος, 16.11.2021

Στην Ελλάδα καταγράφουμε τις υψηλότερες τιμές χονδρεμπορικής ηλεκτρισμού στην ΕE. Απαιτείται ρυθμιστική παρέμβαση, δημοσιονομικά μέτρα και έλεγχοι στην αγορά. Να ληφθοπυν άμεσα μέτρα, έρχονται ανατιμήσεις σε όλα τα είδη εξαιτίας του ενεργειακού κόστους.

 

ΤΗΕ CALLER WEB TV: «Άμεσα μέτρα για το ενεργειακό – Με επιδόματα δεν αντιμετωπίζεται η ακρίβεια», 10.11.2021

Ποιές ενέργειες απαιτούνται (και δεν γίνονται) για την ενεργειακή κρίση.

Νικόλας Φαραντούρης: Να ληφθούν μέτρα άμεσα για το ενεργειακό – Με επιδόματα δεν αντιμετωπίζεται η ακρίβεια

 

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Ο ενεργειακός μετασχηματισμός να συμπεριλάβει τις τοπικές κοινωνίες», 03.11.2021

Όσα συμβαίνουν στην Γλασκόβη συμπίπτουν με την ενεργειακή κρίση. Απαιτείται διαφοροποίηση ενεργειακού μίγματος.

 

ΕΛΙΑΜΕΠ: «Ο Ενεργειακός Μετασχηματισμός της Βορείου Ελλάδας», 03.11.2021

Δημόσια συζήτηση για τον ενεργειακό μετασχηματισμό της Βορείου Ελλάδος

 

ΕΡΤ News Podcast: Το κρασί και ο πρωτογενής τομέας – Η “βασίλισσα” του ελληνικού λευκού οίνου, 30.09.2021

Ο οινοποιός-καθηγητής Ν. Φαραντούρης μιλάει για τον οίνο, τις ευρωπαϊκές πολιτικές και τον πρωτογενή τομέα.

 

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Συνέντευξη για τις Ενεργειακές Εξελίξεις και ακρίβεια, 19.09.2021

Γιατί εκτινάσσονται οι τιμές του φυσικού αερίου επηρεάζοντας καθοριστικά την τιμή του ρεύματος

 

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Χρειάζεται ισχυρή ρυθμιστική παρέμβαση και εποπτεία στην Ελλάδα για το “ράλι” στις τιμές αερίου και ρεύματος», 16.09.2021

Το κύμα αυξήσεων στην αγορά ενέργειας είναι ένα σύνθετο πρόβλημα με παραμέτρους διεθνείς αλλά και εσωτερικές.

 

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Συνέντευξη για τις στρεβλώσεις στην αγορά και την ακρίβεια, 10.09.2021

Ρυθμιστικές και θεσμικές παράμετροι της ακρίβειας: Το Target Model κλπ.

 

Αφιέρωμα CNN (Μέρος Α΄): «Η Ελλάδα 40 χρόνια στην ΕΕ: Οράματα και διαψεύσεις», 15.07.2021
Ο Καθηγητής Νικόλαος Φαραντούρης μιλά για την Ελλάδα στην Ευρώπη: Οράματα και διαψεύσεις.

 

Αφιέρωμα CNN (Μέρος Β΄): «Η Ελλάδα 40 χρόνια στην ΕΕ: Οράματα και διαψεύσεις», 15.07.2021

Ο Καθηγητής Νικόλαος Φαραντούρης μιλάει για τις Εξωτερικές Σχέσεις της ΕΕ και την Ελληνική εξωτερική πολιτική.

 

ΕΡΤ Σαββατοκύριακο: Ανάλυση για Ελληνο-τουρκικά και Σύνοδο Κορυφής, 06.02.2021

Διερευνητικές με την Τουρκία, αντιδράσεις της ΕΕ, κυρώσεις και ο ρόλος της Ελληνική διπλωματίας.

 

REAL FM: Συνέντευξη για Ελληνο-τουρκικά, κυρώσεις της ΕΕ και διερευνητικές, 03.10.2020

Ανάλυση για τη Σύνοδο Κορυφής για Τουρκία 03.10.2020

 

ΕΡΤ: Κεντρικό Δελτίο East Med: Οι πολιτικές, οικονομικές, γεωστρατηγικές προεκτάσεις, 02.01.2020

Σημαντική η υπογραφή για East Med, αρκεί να υποστηριχθεί από τις εμπλεκόμενες χώρες και την αγορά βάσει των τεχνικών και οικονομικών δεδομένων.

 

REAL FM: Συνέντευξη για East Med και Ευρωπαϊκή Πολιτική Ενέργειας, 23.12.2019

Γιατί η Ευρώπη στηρίζει τον East Med;